✪ Кутия за пури Хумидор на топ цена — Laser Boutique

Кутия за пури Хумидор

Код на продукта: 1806-A

В наличност


Цена: 190.00лв.
Кол-во:
     
Лесна поръчка

Кутия за пури Хумидор × 1 бр.

Цена: 190.00лв.
Поръчка с един клик
  • Луксозна кутия за пури от лакирано дърво, с резачка и пепелник.
  • Размери: 24 х 18 х 8,5см.
  • Материал: Дърво.

Възможността да намериш луксозен хумидор на достъпна цена е безценна. Той може да се превърне в стилен подарък за изискан мъж, почитател на пурите. Можете да го вземете и за себе си. Все пак ценителите на това аристократично удоволствие държат на всеки ритуал, свързан с неговото практикуване. Кутията е изящно изработена от естествено дърво и снабдена с всички аксесоари, нужни за изпушването на една добра пура.

Какво е хумидорът и защо му се придава толкова голямо значение?

Хубаво е да си купиш пура и да я изпушиш точно там, в мекото кресло на салона за пури. Но не по-малко приятно е да си купиш няколко или дори цяла кутия и да я вземеш вкъщи, усещайки как присъствието ѝ те прави не просто пушач, а истински собственик на пура. В зависимост от начина на съхранение, пурата изпушена на по-късен етап, може да достави удоволствие или да предизвика разочарование.

Всеки любител на пурите в даден момент научава, че пурата е органичен продукт, вкусът и ароматът на който до голяма степен зависи от условията на съхранение. Именно от съхранението се определя насладата от изпушването на една пура, затова е важно ценителите на това изтънчено удоволствие да разполагат с качествен хумидор за пури.

Всеки, който някога е бил в Куба или други страни от карибския басейн, сигурно е забелязал горещия и влажен климат, в който растат най-добрите тютюни в света. Оказва се, че характерната за тютюневите плантации висока влажност е много важна и за пурите. В сравнително сух европейски климат те бързо губят много от етеричните масла, които създават уникалния букет от аромати на добрата пура. Това разваля цялото удоволствие от пушенето.

Макар историята на пушенето на пури в Европа да датира от над 500 години, европейците са пушили пресушена витола през по-голямата част от времето. Как това по принцип не е отблъснало нашите предци от тютюнопушенето е отделен въпрос, но е факт, че едва в началото на 20-ти век се появяват първите специализирани кутии за съхранение – хумидори за пури, където необходимата влажност се поддържа изкуствено.

Особености и начин на използване

Вече над 100 години хумидорът си остава единственият надежден начин за запазване на специфичния вкус и аромат на пурите, гарантиращ пълноценно изживяване при пушене. Самото поставяне на пурите в хумидора обаче не осигурява магически необходимата влажност. Всеки хумидор се предлага с овлажнител и хигрометър.

Овлажнителите в днешно време се предлагат в различни варианти, но целта на всички тях е винаги една и съща – да овлажняват въздуха в кутията и да предотвратяват изсъхването на пурите. Необходимо е периодично да пълните овлажнителя с вода, като се фокусирате върху показанията на хигрометъра.

Оптималната влажност за съхранение е около 70% (като правило от 65% до 72%). Съответно, веднага щом показанията на хигрометъра се приближат до долната граница на оптималния параметър (на някои аналогови хигрометри за пури дори е маркирана с цвят), е необходимо да добавите малко вода в овлажнителя. Излишно е да напомняме, че водата не трябва да идва от чешмата или дори от битов филтър. Желателно е да се използва дестилирана вода, което гарантира липсата на външни вкусове и миризми.

Луксозната кутия за пури се предлага заедно с резачка и пепелник. По желание, може да се гравира.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се