✪ Чаши за вино 6 бр. на топ цена — Laser Boutique

Чаши за вино 6 бр.

Код на продукта: 621702

В наличност


Цена: 102.00лв.
Възможни варианти:

Текст:
Добави гравиране:

Кол-во:
     
Лесна поръчка

Чаши за вино 6 бр. × 1 бр.

Цена: 102.00лв.
Поръчка с един клик

Чаши за вино 6 бр.

Описание: 
Стилен комплект от 6 чаши за вино.
Вместимост на чашите 200 мл.
Подходящи за почистване в съдомиялна машина.
Подарете си финес и красота на масата с италианско качество и изящен дизайн.

С превъзходен италински сервиз чаши за вино винаги можете да зарадвате домакините, когато им отивате на гости. Луксозният сет Glamour представя италианското качество в целия му блясък. С него ще покажете специално отношение, затова го поднесете като подарък за специален повод – юбилей, годишнина от сватба, нов дом или друг важен празник.

Защо виненият сервиз си остава най-добрият подарък?

Във всеки дом трябва да има поне един комплект луксозни чаши за вино. Дори хората, за които избирате подаръка, да не са най-заклетите почитатели на най-старата напитка, те със сигурност канят важни гости в дома си, на които ще я сервират. Подаръкът ви със сигурност ще влезе в употреба, а това е всъщност най-важният въпрос, който си задаваме, избирайки подаръци.

Вероятни се опасявате, че всички останали гости ще подарят някакъв сервиз или друга полезна за домакинството вещ. Колко от тях обаче ще поднесат италиански чаши за вино с надпис? Сервизът, който ви предлагаме, подлежи на гравиране. Гравюрите върху стъкло придават уникален облик на един стандартен продукт.

Гравирането ни позволява да персонализираме вашите подаръци и по този начин да ги направим наистина специални. Въпреки факта, че виненият сет си остава класически дар за всеки човек и всеки празник, ние ви даваме възможност да избягате от рутината. Да подарите нещо, което ще отразява в голяма степен облика на семейството.

Върху всяка чаша можем да изпишем името на юбиляра, а защо не и мило послание към човека, на когото ще ги поднесете. Страхотен подход, ако подаръкът е предназначен за новодомци или младоженци. Те ще имат в дома си красив набор за отбрана селекция червени вина, който в моментите, когато не се използва, ще служи като стилна декорация на витрината в хола.

Начин да посветите свои близки и познати в изкуството на консумиране на виното

Етикетът при консумация на вина е цяло изкуство със специфични правила и тънкости. Разбирането на това изкуство никога не е излишно, а притежанието на изискан комплект чаши за вино доста помага. Може би подаръкът ви ще накара въпросното семейство да започне да цени класическата напитка.

С какво чашата за вино се различава от всички останали? Всъщност между чашите от различните видове има фундаментална разлика. Формата, дебелина на стъклото – всичко е от значение. Първата колекция чаши за дегустация на вино е пусната в продажба през 1973 г. от Клаус Ридел, почитан австрийски стъклар девето поколение.

Далновидният индустриалец пръв убедително обяснява, че правилната форма на чашата помага за по-доброто разкриване на винения букет. Що се отнася до името, самата дума „фужер” се появява на руски около 19-ти век. Тя е съкратена форма на "vert de fougère" – наименование на особено силно стъкло с добавка на пепел от папрат.

Техниката за издухване на стъкло е усвоена до съвършенство от италианската компания RCR Crystal, чийто продукт са луксозните чаши за вино с надписи, гравирани от нас. Дебелината на стъклото, височината на столчето и формата – всичко в дизайна на чашите Glamour гарантира максимална наслада от превъзходната напитка.

Формата на чашата има значение

Формата е от по-голямо значение, отколкото може би предполагате. Когато отпивате любимата си напитка от добра реколта, е добре да го правите в стилни чаши за вино. Тук от значение е не дали изглеждате достатъчно изтънчени, докато отпивате, а дали ще успеете да се насладите на уникалния букет от аромати.

В сравнение с чашите от класически тип, винените имат по-издължена структура и заоблена форма. Тя позволява при разклащане на напитката, да се освободят танините, формиращи вкусовите нюанси на виното. Столчето също има специално предназначение. То позволява чашата да се държи така, че топлината на ръката да не въздейства на химичния състав на питието.

Като вид, самите чаши за вино се различават както по цена, така и по специфично предназначение. По-тънките и издължени варианти са предназначени за консумация на бели сортове вина. Сервизът, който ви предлагаме, е подходящ за червени сортове. На какво се дължи разликата във формата? Нека обясним:

Белите вина се консумират леко охладени, което цели да приглуши леката тръпчивост и сладост, характерна за тях. Издълженият съд позволява на напитката да запази нужната температура. Чашите Бордо имат съвсем различно предназначение. Такъв е комплектът гравирани чаши за вино, който ви предлагаме.

Чашата Бордо има леко издължена конична форма. Италианските чаши за вино комплект позволяват изисканата киселинност на сухите червени вина да се усеща по-интензивно. Ярък пример е ръчно изработената кристална чаша за червено вино Bordeaux Grand Cru на Riedel от колекцията Sommeliers. Благодарение на големия обем на купата, многопластовият букет от вина като Каберне и Мерло се разкрива в най-фините си нюанси. Кадифената текстура е подобрена, удължавайки финала с меки танини.

Перфектен подарък, който ние ще персонализираме за вас

По какъвто и повод да сте поканени, никога няма да сгрешите с хубави чаши за вино. Сервизът, който ще поднесете на домакините, ще ги накара да се почувстват много специални. И не само защото комплектът е изработен от престижна италианска компания, а защото е подготвен специално за конкретен повод и човек.

Гравираният сервиз чаши за вино ви дава възможност да покажете специално отношение. Уважение е усещането, което ще изразите най-силно с персонализирания си дар. Надписът, който ще гравираме избирате вие. Удачно е да изпишем повода, например 50-годишен юбилей, златна сватба и т.н.

Заслужава си да инвестирате в оригинален подарък - чаши за вино с надписи по поръчка. Това ще подскаже на получателя, че сте планирали отдалеч избора на подаръка и сте направили допълнителни стъпки, за да покажете специалното си отношение. Никой не би могъл да остане равнодушен пред такъв мил жест. В крайна сметка стъклените сервизи с времето и употребата се чупят, но топлите чувства са тези, които остават.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се