✪ Дамски златни бижута онлайн, златна бижутерия за жени — Laser Boutique

Златна бижутерия

Изглед: Списъчен Табличен
Изглед: Списъчен Табличен
Ред:
Златна висулка Кръст
Златна висулка Кръст
65.00лв.
Златен синджир
Златен синджир
160.00лв.
Промоция Златна гривна 14К - Око против уроки с червен конец
Златна гривна 14К - Око против уроки с червен конец
40.00лв. 30.00лв.
Златна гривна Краче и червен конец  с възможност за гравиране
Златна гривна Краче и червен конец с възможност за гравиране
75.00лв.
Промоция Златна висулка Кръст
Златна висулка Кръст
65.00лв. 60.00лв.
Златен синджир
Златен синджир
180.00лв.
Златен синджир 50 см
Златен синджир 50 см
200.00лв.
Златни Обеци - Топчета 5мм
Златни Обеци - Топчета 5мм
147.00лв.
ЗЛАТНИ ОБЕЦИ
ЗЛАТНИ ОБЕЦИ
110.00лв.
Златен медальон Света Богородица
Златен медальон Света Богородица
210.00лв.
Златна гривна / 585-14к/ с червен конец - Кръгла плочка с включено гравиране
Златна гривна / 585-14к/ с червен конец - Кръгла плочка с включено гравиране
85.00лв.
Златна гривна 14К с червен конец
Златна гривна 14К с червен конец
40.00лв.
Златна гривна Двойно сърце и червен конец
Златна гривна Двойно сърце и червен конец
32.00лв.
Промоция Златна гривна / 585-14к/ с червен конец - Кръст
Златна гривна / 585-14к/ с червен конец - Кръст
48.00лв. 45.00лв.
Промоция Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата
Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата
48.00лв. 45.00лв.
Златна гривна 14К с червен конец
Златна гривна 14К с червен конец
40.00лв.

Сред огромното разнообразие от луксозни и стилни подаръчни продукти, като че ли най-ярко изпъква колекцията ни от превъзходни златни бижута. Златото е уникален материал, както и всеки предмет, изработен от него. Опознавайки царят на благородните метали, ще осъзнаете защо всяка жена, притежателка на красиво златно бижу или цяла ювелирна колекция от злато, е истинска щастливка.

Уникални свойства на златото

Златото съвсем не е рядък благороден метал, но добиването му в най-чиста форма е твърде трудоемко, което е и причина за високата му цена. Факт е, че дори съвсем семплите и стандартни златни бижута за жени са в пъти по-скъпи от най-съвършените сребърни накити. Заслужава си да познавате в дълбочина уникалните свойства на жълтия благороден метал, за да оцените по заслуги изделията, изработени от него.

Това са:

Мекота

Лишен от примеси, златото е изключително мек метал. В каноничната скала на Моос диамантът има 10 точки оценка за твърдост, докато чистото злато - само 2,5-3 точки. В този смисъл, производителите на дамски бижута от злато в никакъв случай не обезценяват златото, когато включват в състава му примеси от по-твърди метали.

В противен случай, пръстен изработен от чисто злато, би могъл да се надраска с нокът. Друг любопитен факт е, че тежкият златен слитък, при добро желание може да се нареже с нож. Важно е не дали в предлаганите от нас златни бижута онлайн има примеси, а какви са те? Качествените изделия не съдържат метали, които са опасни за здравето алергени.

Ковкост и плътност

Ковкостта на жълтия метал е не по-малко интересен феномен. Изписано е достатъчно по въпроса за изключителната ковкост и пластичност на благородния жълт метал. От 1 грам се получава много тънка нишка с дължина цели три километра. Ако някой разточителен арабски шейх реши да покрие със злато парцел с размерите на малко футболно игрище, ще му е нужен слитък с размерите на кибритена кутийка.

Плътността е също доста любопитна физическа характеристика на златото. Висока плътност се наблюдава само при металите от семейството на платината, а на всички останали - златото може да придаде необходимата плътност. Химически чистото злато е много тежък метал с плътност 19,32 g/cm³. Това подсказва, че топка с диаметър 46,237 mm ще тежи цял килограм.

Реактивност

Златото е доста инертно. Не е лесно да се въздейства химически върху този благороден метал - той се поддава само на някои алкални разтвори, съдържащи калиев или натриев цианид и така наречената царска вода. Царската вода е химическо вещество - смес, която включва азотна, солна и концентрирана киселина.

Хубаво е да знаем, че можем да носим модерни златни бижута, без да се страхуваме за външния им вид и качество. Ако се използват внимателно, те запазват първоначалния си блясък в продължение на много години. И все пак, тъй като поради посочените по-горе причини бижутата не могат да се състоят от чисто злато, а примесите от други метали могат да влязат в нежелани реакции с вещества, съдържащи йод и хлор, те трябва да се пазят от контакт с тези елементи.

Топлопроводимост и светлоотразителна способност

Топло- и електропроводимите свойства на златото не без основание се смятат за ​​образцови. Металът намира широко приложение в микроелектрониката. Така например групи от контакти в електроуредите се покриват с жълтия благороден метал. Може би сте забелязали, че дори бижута от бяло злато приемат бързо топлината на тялото.

Интерес представляват и светлоотразителни свойства на метала. Той перфектно отразява инфрачервените лъчи и затова се използва в остъкляването на небостъргачи и дори в космоса. Специален вид пластмаса в тандем със злато предпазва зрението на астронавтите, изравнявайки ефектите от инфрачервеното и UV лъчение.

Лечебни и магически свойства на златното бижу

Хората носят бижута от злато не само поради суета, но и заради уникалните му магически и лечебни свойства. Алтернативната медицина предпочита златото заради приписваните му лечебни свойства, в които са вярвали още нашите предци. Древните китайци лекували кожни заболявания (язви и едра шарка) с помощта на благородния метал, а египтяните са се досетили, че могат да използват златни протези.

В Индия се цени лечебният златен прах, а в Япония към някои напитки се добавя златно фолио. Златото се използва за лечение на множество състояния, сред които:

  • Заболявания на сърдечно-съдовата система;
  • Грип и настинки;
  • За лечение на чернодробни заболявания;
  • Подобряване на състоянието при артрит, тумори, някои видове алергии;
  • Подобряване на функцията на нервната система;
  • Стимулиране на мозъчната активност.

Използваното за изработка на бижута злато е с концентрация от 58.5% в цялата сплав, т.нар. проба 585. Въпреки че съставлява малко над половината от състава на накита, то продължава да разгръща лечебния си потенциал. Още нашите баби са знаели, че на току-що продупчени уши трябва да се поставят златни обеци или поне сребърни - среброто също има добри антисептични свойства.

Високата цена на златни бижута не е спирала хората в древността да ги използват в различни спиритически ритуали. Смята се, че златото има най-силната магическа енергия, както и специфична "памет" - то "помни" емоциите, които изпитвате, когато носите своя златен талисман. Запознати твърдят, че златото, родено от два полярни елемента - Огън и Земя - е метал, който придава непоклатимата сила и власт над умовете и сърцата.

Някои златни бижута, въпреки високите им цени, се смятат за най-мощните амулети. Използват се за привличане на късмет, богатство и просперитет, но златото също така унищожава алчните хора. То ни учи да се наслаждаваме на благословиите на живота, помага в борбата със стреса и депресията, предпазва от лоши очи и беди, подобрява паметта и ни дава увереност в собствените способности.

Как да отличите среброто от бялото злато?

Използваното за изработка на бижута бяло злато има по-специфичен състав, на който ще обърнем внимание. Факт е обаче, че чисто злато можете да намерите само в лабораторни условия, а сребро без примеси е почти невъзможно да се открие. Тези два метала са твърде меки и капризни и биха ви изненадали неприятно със своите „антисвойства“ .

За повишаване на здравината и устойчивостта на износване в така нареченото бяло злато се използва лигатура - примес от сребро, платина, паладий, цинк или допустимо количество никел. А към среброто се добавя мед - иначе вашият "чист" сребърен пръстен би се разпаднал пред очите ви буквално след първото носене.

Външният вид е измамен? На пръв поглед продуктите от сребро и направените от бяло злато бижута са много сходни, но ако знаете някои прости правила, ще можете да се ориентирате какъв вид благороден метал е пред вас и без помощта на професионален бижутер. Има и друг начин да се предпазите от измами – пазарувайте само от утвърдени магазини, какъвто е нашият!

Визуалните разлики не са твърде очевидни, но ако се вгледате внимателно, можете да видите разликата в нюансите на тези два метала. При сребърно изделие подтона ще е по-стоманен, а при класическите дамски бижута от бяло злато – бял.

Тук обаче може да ви „попречи” родирането. Това е тънък слой специална „защита” върху бижутата, нанесена с цел подобряване както на физическите, така и на декоративните им свойства. След такава обработка разликите в цвета на двата метала са почти незабележими . Решението е да разгледате вътрешността на продукта - цветът на необработените участъци може да ви доближи до истината.

Ако бижуто не е било родирано, например купувате ръчно изработени дамски златни бижута, можете да поискате то да бъде извадено от витрината със специално осветление и да го пробвате при нормална светлина. Бялото злато винаги ще има лаково покритие, а среброто ще бъде по-матово, с характерен стоманен (не бял) металически блясък.

Маркировката е най-сигурният отличителен знак, идентифициращ благородния метал. Ако купувате златни бижута в онлайн магазин, след оглед на живо ще видите необичайна геометрична фигура под формата на миниатюрен квадрат и проба. Това са цифри, показващи количеството mg на злато (чисто) в 1 g от сплавта. Вариантите за "златни" проби са: 375, 585, 750. Сребърните проби са: 830, 875, 925, 960.

Магазинът ни предлага висококачествени бижута от злато на изгодни цени при спазване на всички законови норми и правила за коректна търговия. Всяко изделие се доставя на клиента заедно със сертификат за произход и качество. Това е документ, регистриран в Министерство на финансите, който доказва автентичността на златната или сребърна сплав.

Категория: Бижутерия злато е идеалното място за покупка на превъзходен подарък!

×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се