Детско златно кръстче за кръщене — Laser Boutique

Детско златно кръстче

Код на продукта: К172

В наличност


Цена: 185.00лв.
Кол-во:
     
Лесна поръчка

Златен кръст × 1 бр.

Цена: 185.00лв.
Поръчка с един клик
  • Грамаж: 0,91 гр.
  • Цвят злато: Бяло и Жълто Злато
  • Проба: 14 Kt - 585
  • Камък: Без камък
  • Размери: Височина: 3,0 см
  • Ширина: 1,5 см
  • Повод: Кръщене
  • Гаранция Сертификат за качество и произход

Кръщенето е повратен момент в живота на всеки човек и един от най-светлите лични празници в християнската култура. Този акт символизира посвещение във вярата и ангажимент към живот, ръководен от духовни принципи. За един толкова свят празник е важно да изберете превъзходен подарък. Предлагаме ви красиво златно кръстче за кръщене, подходящо и за момчета, и за момичета.

Символика на златния кръст

Кръстът си остава най-яркият символ на християнството, повсеместно признат като олицетворение на божията саможертва и възкресението. Неговата специфична форма, образувана от пресичането на вертикална линия (представляваща връзката между Бог и човечеството) и хоризонтална линия (символизираща връзката между всички хора), капсулира сърцевината на христовото учение за любов, единство и спасение.

Причината да подарите златен кръст за кръщене е следването на християнската традиция и по-конкретно на православния канон. В основата на християнството лежи вярата в жертвената смърт на Исус Христос и последвалото възкресение, които са централни за концепцията за изкуплението.

Златният кръст, често изобразяващ фигурата на Христос, служи като възпоминание за тези ключови за християните събития. Блестящото злато допълнително подчертава съкровената и божествената природа на върховната саможертва на Христос. Кръстът е преди всичко източник на утеха и защита. Много вярващи носят кръста като постоянно напомняне за Божието присъствие в живота им и като символ на божествено напътствие през житейските изпитания и премеждия.

Хоризонталните и вертикалните греди на кръста се пресичат, за да образуват перфектен съюз, символизиращ единството на човечеството както с Бог, така и с всички останали хора. Това единство е крайъгълен камък на християнското учение. Подаряването на златно кръстче може да се тълкува като обединяваща връзка между получателя, християнската общност и по-голямата група от вярващи по света.

Златният кръст не е просто подарък за настоящия момент – той е вечно наследство, което може да се предава от поколение на поколение. Тъй като кръстът се превръща в ценно семейно притежание, той носи със себе си богата история на вяра, ценности и преданост, свързвайки миналото, настоящето и бъдещето в непрекъсната духовна нишка.

Един изящен златен кръст може да бъде персонализиран подарък, често гравиран с името на получателя, датата на кръщението или прочувствено послание. Тази персонализация добавя личен щрих, правейки подаръка още по-значим и специален. При желание от ваша страна, кръстчето може да се гравира с буква или инициали, изобразени от задната страна на бижуто.

Какво повелява традицията?

Покупката на кръстче за Светото Кръщение не е спонтанно решение, което може да се вземе от всеки от близките на кръщелника или от някой от гостите, поканени на събитието. Тук канонът е категоричен – нагръдният кръст се дава от кръстника/кръстницата. Църквата няма изискване какъв да бъде той – златен, сребърен или дори дървен.

И все пак много хора оценяват силата на кръста по високата цена на материала. Кръстниците вярват, че влагайки повече пари в покупката на едно красиво златно изделие, ще спечелят Божията благосклонност на страната на своя кръщелник. Схващането е изцяло погрешно, но въпреки това златото се е наложило като основен избор поради високата си цена и топли слънчеви отблясъци.

Златното кръстче за кръщене, закупено от кръстниците, често става част от ритуала по покръстване на малкото дете. Традицията и православния канон повеляват кръстът да бъде осветен в Божия храм. Желателно е да се посъветвате със свещеника, който ще изпълни ритуала, кога и по какъв начин да бъде поднесен подаръка.

Няма точни указания относно времето на носене на кръста. Ако новопокръстеният е достатъчно голям, той може да носи кръста винаги, без да го сваля, приемайки го за свой личен тотем. Що се касае до по-малките деца, родителите са тези, които ще решат дали ще оставят кръстчето на гърдите на детето си или ще го съхраняват, докато то стане достатъчно голямо да го носи отговорно и безопасно.

Защо златото си остава предпочитан материал, когато се купуват кръщелни кръстчета?

Когато избират детско кръстче за кръщене, повечето хора се насочват към златните ювелирни изделия. Причината се крие в несекващата популярност на жълтия благороден метал. Мотивите са микс от културни особености на съвременното общество и лични предпочитания на кръстниците.

Поласкани от високата чест да бъдат избрани за духовни настойници, бъдещите кръстници смело „развързват кесията’’. Закупуването на изящно златно кръстче за дете позволява на кръстника или кръстницата да покаже, че няма да пести нито средства, нито усилия, за да направи и избере най-доброто за своя кръщелник.

Златото е предпочитан материал не само у нас, но и в целия свят, що се отнася до материала, от който ще бъде изработен символът на Християнството. Жълтият благороден метал превъзхожда желязото, алуминият, медта и дървото не само с естетическите си качества. Той е преди всичко хипоалергичен материал, който може да се носи без проблем дори от хора с алергии и чувствителност към метали.

Много от нашите клиенти предпочитат да закупят детско златно кръстче и от практични съображения. За разлика от среброто, което също е хипоалергично, златото не окислява и не потъмнява. Сребърните кръстчета губят блясъка си, независимо дали се носят постоянно или се съхраняват в подаръчната кутия, в която са поднесени.

Избирайки златно кръстче за бебе, вие спестявате на родителите чести посещения в бижутерско ателие, където специалният подарък трябва да бъде почистван и полиран. Личният амулет на детенцето може да се съхранява дълго време заедно с други златни бижута, без да изгуби яркостта си и луксозното си излъчване.

Очарователният кръст за кръщене, който ви предлагаме е изработен от висококачествено 14-каратово злато проба 585. Доставя се, придружен от задължителния за всички ювелирни изделия сертификат за произход и качество. Ще получите това нежно бижу в луксозна подаръчна опаковка, готово за поднасяне.

Можете да разгледате чудесната ни колекция от златни синджири, ако желаете да поднесете един напълно завършен и готов за носене кръщелен подарък.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се