Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата — Laser Boutique
Промоция Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата

Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата

Код на продукта: 20782

В наличност


Намален от 48.00лв. на 45.00лв.
Спестяваш: 6%
Възможни варианти:

Размер:
Цвят на конеца :
Текст:
Добави гравиране:

Кол-во:
     
Лесна поръчка

Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата × 1 бр.

Цена: 45.00лв.
Поръчка с един клик

Гривна от червен конец и класическо златно кръстче – символ на вярата

  • Проба: 14Кт- 585;
  • Цвят сребро: жълто злато;
  • Размери: дължина на кръстчето 1,5 см.
  • Ширина: 0.9 см
  • Сертификат за качество и произход;
  • Подаръчна опаковка - готово за подарък;

Гривната от червен конец с кръстче е класически подарък за новородено и за кръщене. Поднесете на едно малко обичано същество, на което искате да осигурите закрила от болести, лоши очи и всякакви беди и нещастия. Върху златния елемент ще гравираме името или инициалите на детенцето.

Осигурете закрила на едно беззащитно същество

Децата са крехки и беззащитни същества, затова за тях сме готови да рискуваме живота си. Безкрайните грижи и внимание са не винаги достатъчни. Има независими от нас обстоятелства, които не можем да контролираме. Тогава се молим и уповаваме на сили, по-мощни от нас – на ангел пазител, на Бог, на цялата вселена.

Именно тази човешка надежда, че Бог пази любимото ни същество, е в основата на традицията децата да се кръщават в най-ранна възраст - често преди навършване на годинка. Кръщенето е специален празник, на който е уместно да дарите златно кръстче с червен конец на новия християнин. Кръстът дори може да бъде осветен в църковния храм, за да бъде силата му още по-голяма.

Червените конци, завързани на ръчичките на новородени и кърмачета, са класическа българска традиция. Да, те са използвани и в много други култури по света, но в контекста на съвсем различна символика. У нас все още се вярва, че конецът в червен цвят защитава слабите и уязвимите от урочасване. Урочасването е акт на енергийно вмешателство, което понякога се случва неволно.

Златен детайл с високо качество

Декоративният акцент е детайлът, който прави това червено конче със златно кръстче наистина специално. Златото си остава най-цененият благороден метал. То има не само висока финансова, но и естетическа стойност. Кръстът, символът на християнството, не бива да се изработва от евтини и нискокачествени материали.

Кръстчето е символ на тайнството на извършената кръщавка. То задължително трябва да се поднесе в дар на новопокръстеното дете. И понеже е непрактично и неуместно малките деца да се кичат с гердани и други бижута, конецът, като носител на детайла, е най-удачното решение. Той няма да пречи на движенията, няма да се оплита около шията и е трудно да бъде изгубен, ако е правилно поставен.

Поръчвайки нежният конец-гривна със златно кръстче, вие ще получите сертификат за произход и качество на златния елемент. Той е изработен от 14-каратово злато проба 585 – сплав, използвана най-често при изработката на златни бижута. В сплавта не присъстват вредни за здравето примеси като никел и олово. Всички притеснения относно качеството на продукта са неоснователни.

Избирайки красивата гривна с червен конец и златно кръстче, ще имате възможност да се възползвате от една силно и изкушаваща оферта – гравиране на златния детайл. Само заради възможността да поднесете персонализиран подарък си заслужава да поръчате това прелестно изделие.

Гравирането е важна част от дейността ни. То е услуга, чрез която могат да се персонализират болшинството от подаръчните ни продукти. Персонализираният подарък ви позволява да покажете специално отношение и с това да трогнете родителите на мъничкото детенце. Гравиране е рядко предлагана услуга. Вярваме, че с това предложение ще сложим точка на евентуалните ви колебания.

Безупречно качество и здравина на конеца

Струва си да инвестирате една скромна сума в качествен червен конец със златно кръстче. И двата материала, използвани за изработка на гривната, отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. Конецът е изработен от здрави синтетични нишки. В техния състав, както и в багрилата, използвани за оцветяване, не присъстват токсични вещества.

Златното кръстче с червен конец може да се носи от съвсем малки деца, включително от новородени. Меката нишка не би могла да нарани ръчичката на мъничето, въпреки че тя се отличава с изключителна здравина. Конците, използвани за изработка на такъв тип амулети, не се късат и не се отпускат при намокряне. Дължината се регулира чрез издърпване на двата възела.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се