Колекция "Свети Тодор" — Laser Boutique

Колекция "Свети Тодор"

Код на продукта: 6010023

В наличност


Цена: 210.00лв.
Кол-во:
     
Лесна поръчка

Колекция "Свети Тодор" × 1 бр.

Цена: 210.00лв.
Поръчка с един клик

Колекция "Свети Тодор"
Метал: Мед с масивно златно покритие, Сребро
Проба: 999.9/1000; 999/1000
Размер: 40 мм; 24 мм

Тодоровден се отбелязва всяка година в първата събота след Сирни Заговезни. В превод името Тодор означава Божи дар. Свети Тодор е покровител на конете. Празник имат всички, които носят името Тодор, Тодора, Теодора, Теодор, Тошо, Божидар/а, Дарина, Дора, Доротея.

Колекцията "Свети Тодор" се състои от две изделия - медал с цялостна позлата "Свети Тодор" и сребърен медал "Свети Тодор", който има обков, позволяващ медала да се носи като бижу. На лицето на медалите са изобразени два тичащи коня и ликът на Свети Тодор, а върху гърба на медала е сцена от Благовещение. Колекцията е поставена в кутия от махагон със съответните сертификати.

Тодоровден е между зимата и пролетта. Природата се настройва за смяна и обръщане към ново начало. Затова народът вярва, че на този ден св. Тодор облича девет кожуха, яхва коня си и отива при Бога да го моли да изпрати лято. Като го стига, забожда копието си в земята, връзва на него коня и влиза при Господа. А когато тръгва да се връща, изтегля оръжието и на мястото излиза пàра от топлината. Свети Тодор носи лятото, вече може да се празнува, а зад него остават трудните дни.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се