✪ Персонализиран подарък за кръщене на момче и момиче ✪ оригинални сувенири от от баба и дядо — Laser Boutique

Подарък за кръщене на момче или момиче

Изглед: Списъчен Табличен
Изглед: Списъчен Табличен
Ред:
Цилиндър за съхранение на сертификат от раждане или кръщене със сребърно покритие
Цилиндър за съхранение на сертификат от раждане или кръщене със сребърно покритие
70.00лв.
Касичка мече и кръст - розов
Касичка мече и кръст - розов
45.00лв.
Фоторамка със сребърно покритие
Фоторамка със сребърно покритие
25.00лв.
Касичка количка със сребърно покритие и възможност за гравиране с текст по избор
Касичка количка със сребърно покритие и възможност за гравиране с текст по избор
65.00лв.
Фоторамка "Добре дошло на този свят" за снимка с размер 10х15см
Фоторамка "Добре дошло на този свят" за снимка с размер 10х15см
30.00лв.
Гривна с червен конец и сребърен елемент - "Краче" с включено гравиране
Гривна с червен конец и сребърен елемент - "Краче" с включено гравиране
28.00лв.
Фотоалбум за кръщене със сребърно покритие
Фотоалбум за кръщене със сребърно покритие
55.00лв.
Фотоалбум кръщене за 50 снимки
Фотоалбум кръщене за 50 снимки
45.00лв.
Цилиндър за съхранение на сертификат от кръщене със сребърно покритие
Цилиндър за съхранение на сертификат от кръщене със сребърно покритие
70.00лв.
Кутия за кръщене със сребърно покритие
Кутия за кръщене със сребърно покритие
45.00лв.
Твърда сребърна гривна за бебе с включено гравиране
Твърда сребърна гривна за бебе с включено гравиране
65.00лв.
Красив кръщелен орнамент с кристали от Swarovski®.
Красив кръщелен орнамент с кристали от Swarovski®.
35.00лв.
Кутийки карета „Първото ми зъбче“ и „Моята първа къдрица“
Кутийки карета „Първото ми зъбче“ и „Моята първа къдрица“
70.00лв.
Детски прибори за хранене, 4 части
Детски прибори за хранене, 4 части
40.00лв.
Албум за 50бр. снимки с размер 10х15см - Кръщене
Албум за 50бр. снимки с размер 10х15см - Кръщене
45.00лв.
Фотоалбум Мече със сребърно покритие
Фотоалбум Мече със сребърно покритие
35.00лв.

Покупката на подарък за кръщене не е никак проста задача, но за щастие, имате доверен партньор в наше лице. Тук в онлайн магазин Laser Boutique ще се погрижим да намерите точно каквото ви трябва. Свещеният ритуал, превръщащ едно обикновено момченце / момиченце в посветен християнин, е паметно събитие за цялото семейство, на което възрастните по традиция поднасят дарове.

Задължителен ли е подаръкът наистина?

Много често хора, поканени за първи път на подобно събитие изпадат в недоумение защо е нужно да подаряват нещо на едно малко същество, което няма да има реален спомен нито от свещения ритуал, нито пък от подаръците, които е получило. Подаряването на свързани с ритуала сувенири е обаче практика, която се е наложила като традиция в християнското общество.

За да намерите подходящ подарък за кръщене на момче например, е нужно преди всичко да осъзнаете каква е неговата роля в специалното празненство. Вричането в Бог е жест на саможертва, макар и неосъзната, когато става въпрос за съвсем малки деца. Обетът да следваш божиите правила заслужава награда, така че подаръкът е точно това – награда.

По стара славянска традиция, кръщенето е светъл ден за семейството, роднините и близкия приятелски кръг. На празник главното действащо лице (в случая кръщелникът) се дарява. От значение е не толкова стойността на съответната вещ, а символизмът, кодиран в нея. Затова, когато избирате подарък за кръщене на момиче, е добре в него да има вградени символи, стимулиращи придържане към християнските добродетели.

От момичетата се очаква да са смирени, добродушни и да растат така, че един ден да бъдат достойни съпруги и майки. И понеже момиченцата са по-уязвими на негативни влияния – физически и енергийни, много от клиентите ни избират за кръщенето гривничка с червен конец против уроки с вграден златен или сребърен орнамент.

Ние ви позволяваме да закупите не какъв да е, а персонализиран подарък за кръщене. Чрез лазерно гравиране, ние ще превърнем една супер красива вещ в личен дар, наречен за конкретно детенце. Подаръкът ще носи неговото име, а по този начин ще съдържа и положителните емоции, изпитвани от човека, който го поднася.

Светото кръщение може да се изпълни в различни етапи от живота на детенцето, като обикновено ритуалът се планира за по-топлите пролетни и летни месеци. Най-често се провежда след Великден, когато е приключил великденският пост. Кръщенета се правят дори в периоди на строг пост, само че тогава на трапезата е сервирана постна храна.

Родителите, освен близки роднини, канят също кумувете и свои близки приятели. Кръстникът е почетен гост на събитието, ангажиран със задачата да осигури някои от атрибутите, използвани при провеждане на ритуала – т.нар. сувенири за кръщене. Сред тях са кръстче, сребърна лъжичка, кръщелна кърпа / пелена.

И понеже вричането в Бог означава послушание, „остригването” е задължителна част от светото тайнство. Днес то е само символичен жест, включващ отрязване на малка част от детската косичка. По тази причина задължителен за всяко кръщене подарък е сребърната кутийка за косичка. Този артикул присъства осезаемо в продуктовия ни каталог в разнообразни дизайни и декоративни орнаменти.

Отпразнуваното с подобаващ подарък кръщене се приема за успешно, затова внимавайте много какво ще поднесете на мъничкия християнин. На този ден гостите се задължават не само да подаряват, но и да пожелаят на новопокръстеното здраве, благополучие и просперитет. Ако по някаква причина не можете да присъствате на кръщавката и планирате да изпратите подаръка по куриер, обезателно добавете красива картичка, в която са написани милите ви и искрени пожелания.

Кой какво е редно да подари?

Има значение каква е ролята ви в празника, когато избирате подаръка. Например, подарък за кръщене от баба и дядо е удачно да бъде кръщелната кърпа, кутийката за кичурчето коса, а защо не и цилиндъра за съхранение на кръщелното свидетелство. Близките членове на семейството е прието да участват в подготовката на церемонията, набавяйки някои от нейните атрибути.

Сребърни прибори за хранене по-често поднасят кръстниците, с което символично орисват детето да е винаги съпътствано от здраве и финансов просперитет. Различните гости на събитието имат различни идеи за подарък за кръщене, но като цяло е редно да се подаряват неща, имащи символично значение, за да напомнят на кръщелника и неговите родители за светлия празник през годините.

Желателно е да присъстват православните символи. Получилото своя подарък за кръщене момче, се очаква след време да го приеме за ценна реликва – символ на вярата му в Христос. По тази причина подготвящите се за такъв празник обикновено купуват сувенир кръстче, малка икона (по възможност на светеца, чието име носи детето), както и ангел пазител.

Подарък би могъл да съчетава символичното с практичното, а в това отношение чудесно се представят сребърните прибори за хранене. Грешите, ако смятате, че те са просто украса. Все повече майки хранят с лъжички от сребро малките си деца, заради доказаните антиалергични и антимикробни свойства на благородния метал.

Подарък за кръщене момиче – задачата се усложнява допълнително, защото момичетата се впечатляват от лъскави и изключително красиво изработени детайли. За целта сме подбрали невероятно красиви фоторамки, в които освен снимка от кръщавката, би могло да се вмъкне и илюстрация тип малка икона. Добре е тя да изобразява лика на Богородица, а същи и на светицата, чието име носи момиченцето – именна икона.

Ангелът пазител е задължително да присъства сред подаръците. Тук няма ограничения, напротив – колкото повече ангели, толкова по-добре. Едно мъничко същество се нуждае от непрекъсната закрила и то през целия му живот. Родителите му ще ви бъдат изключително благодарни ако в подаръка ви присъства такъв елемент.

Удачно ли е да се дават пари?

Отглеждането на дете е свързано с крупни финансови разходи, така че парите са винаги добре дошли. Сред многобройните подаръци за кръщене за момиче спокойно може да се вмъкне и дискретен плик, съдържащ известна сума. Парите могат да се предоставят при някакво условие – за образование на новия член на православната църква, за покупка на конкретна, силно необходима вещ.

Подаръкът не е заместител на паричното дарение, затова спокойно можете да поднесете и двете. Всяка сума ще бъде полезна за родителите на бебето и те определено ще намерят подходящото приложение за нея. Кръстниците и роднините имат право да оказват финансова помощ при организирането на тържеството. По традиция кумът прави дарение за церемонията, и често се ангажира и да плато за фото и видео заснемането на ритуала в храма.

Каква е ролята на поканените кръстници?

Преди и след тайнството на кръстниците се налагат сериозни отговорности – ролята им не се изчерпва единствено до присъствие и участие в ритуала. Те се отричат от „нечистия” от името на мъничкото детенце и обединявайки се с Христос, обещават на Всевишния по всякакъв начин да помагат на детето да спази дадената дума и да запази своята вяра.

Кръстниците стават духовни наставници за новопокръстените и заедно с родителите им се очаква да възпитат у тях любов към християнството. Сред нашите оригинални подаръци за кръщене има такива, които е уместно да се подарят от кръстницата и други, специално за кръстника. Основният приемник от страна на момиченцата е кръстницата. Тя държи бебето по време на цялата церемония.

За кръщенето кръстницата би трябвало да подари на кръщелницата кръщелна бяла рокля, кърпа, дантелена шапка. Всички дрехи е редно да бъдат съчетани по цвят и материя. Преди Кръщението дрехите следва да бъдат подготвени - изпрани или поне изпарени с ютия и, разбира се, донесени в храма в изгладена форма, така че децата да изглеждат спретнати на снимките.

Уникални подаръци за кръщене за кръстници са сребърните ни сувенири. Кутийките, цилиндрите за кръщелно и фоторамките със сребърно покритие са изключително сполучливи попадение. Защо ли? Защото подлежат на гравиране. Гравюрата позволява да се запечатат важни данни за събитието – дата на кръщавката, място, име на новопокръстеното момиченце/момченце.

Според традицията кръстникът трябва да даде на кръщелника нагръден кръст. Може да бъде направен от злато, сребро и друг, по-евтин метал. От него се очаква да осигури също верижка, въже или гайтан за кръста. Ако продуктите са закупени извън храма, тогава преди началото на Тайнството свещеникът следва да ги освети и трябва да бъде предупреден за това предварително.

Кръстникът също плаща церемонията по кръщението, а той и кумата придобиват персонализирана икона. Освен това той може да подари на детето малка статуя с образа на Богородица или Светата покровителка, сребърна чаша за пиене, чанта за кръст, лигавник, детска православна литература: Библията, Евангелието, Молитвеник.

За опаковката на сребърните комплекти (кръстчета, верижки, лъжички, кутийки) не бива да се притеснявате. В нашия онлайн магазин ще намерите не само оригинален подарък за кръщене, но перфектно опакован такъв. Изделията се доставят в луксозни опаковъчни кутии с перлено бял цвят, сатенена облицовка отвътре и сребърен надпис на капака.

Защо да ни се доверите?

Подаръците не са нещо, което просто продаваме. Те са наша основна мисия. За да можем да ви предложим невероятен избор, сме провели сериозно проучване относно най-търсените изделия за всеки конкретен повод. Ние познаваме българските традиции, но и новите порядки, настанили се в някои празници не са оставени на заден план.

Подбираме с много любов и старание всички артикули, за да сме сигурни, че и на вас ще ви харесат. И за да имате възможност да поднесете персонален дар, избран и закупен за конкретен човек по специален повод, ние добавихме към дейността си гравирането. Почти всеки подарък за кръщене на дете, представен в каталога ни, подлежи на гравиране. За да го направим, е нужно да се свържете с нас, за да уточним детайлите на текста и символите, които искате да гравираме.

×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се