✪ Статуетка Свети Георги на топ цена — Laser Boutique

Статуетка Свети Георги

Код на продукта: WU148

В наличност


Цена: 112.00лв.
Кол-во:
     
Лесна поръчка

Статуетка Свети Георги × 1 бр.

Цена: 112.00лв.
Поръчка с един клик

Свети великомъченик Георги Победоносец е един от най-тачените светци, мъченик за Христовата вяра.

Той е почитан от източните и от западните християнски църкви. По времето на император Диоклециан той е войник в римската империя. Георги получава военната титла трибун едва на 20 години, след което се проявява като пълководец.

През 303г Диоклециан издава заповед за преследване на християните в цялата империя.

На Георги е заповядано да вземе участие в преследванията, но вместо това той се открива като християнин и критикува решението на императора.

Разяреният Диоклециан нарежда Георги да бъде подложен на мъчения и да бъде екзекутиран като предател.

Мощите на свети Георги са погребани в палестинския град Лида.

Скоро след това християните започват да го почитат като мъченик за многото чудеса, които извършил след смъртта си като небесен войн и закрилник. Статуетката е изработена прецизно от полирезин с покритие от метал и с внимание към всеки детайл.

Размери на статуетката: h 29,5см.

Статуетка Свети Георги е перфектният подарък за имен ден на мъжете, които носят името на този тачен от християнството светец. Покровител на армията и на всеки отделен воин, Свети Георги може да се окаже и подаръкът, който ви е нужен за военнослужещ. Статуетката е чудесна алтернатива на иконата. Нов поглед върху поднасянето на сувенири, свързани с християнството.

Статуетката – нов подход в подаряването

Тенденцията да се подаряват икони постепенно отстъпва място на избора на статуетки. При освещаването на нов дом или бизнес обект иконите бяха задължителният подарък. Те обаче изискват специален начин на излагане пред погледите на обитатели и посетители – окачване на стена.

Картините и другите стенни декорации поставят получателя на подаръка пред сложни въпроси – къде да окачи ценния сувенир и дали подаръкът ще се впише добре в околната обстановка? Съгласете се, че в един дом с модерен интериор, иконописът не се вписва така хармонично, както бихме очаквали.

Съвсем друг ефект е възможно да се постигне с една статуетка. Тя може да се постави върху лавица, във витрина на секцията, на специален постамент или на бюро. Когато се наложи промяна в интериора, смяната на нейното място е повече от лесно. При промяна на позицията на такъв сувенир, по стените не остават по-тъмни или по-светли участъци. Категорично препоръчваме да изберете статуетка Свети Георги, вместо икона с лика на същия светия.

Продукт с уникален дизайн, изработен от висококачествени материали

Статуетката грабва мигновено погледа с финия си, артистичен дизайн. На нея е изобразена митичната сцена, в която Свети Георги убива змея. Обърнато е внимание на най-дребния детайл. Всеки елемент на композицията впечатлява със своята реализъм в претворяването на легендата.

Тази красива статуя е изработена от полирезин, но има изцяло метално покритие. Металът е допълнително обработен, за да може да се придаде на изделието леко патиниран, старинен вид. Предлагаме ви едно превъзходно произведение на изкуството, което си струва да подарите на близък човек, носещ с гордост името на един от най-обичаните и почитани светии.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се