✪ Кана за вода Bohemia Crystalite Куадро 1100мл на топ цена — Laser Boutique

Кана за вода Bohemia Crystalite Куадро 1100мл

Код на продукта: 31101-3K735

В наличност


Цена: 68.00лв.
Кол-во:
     
Лесна поръчка

Кана за вода Bohemia Crystalite Куадро 1100мл × 1 бр.

Цена: 68.00лв.
Поръчка с един клик

Кана за вода от серията Куадро на Бохемия, Чехия с вместимост 1100мл, изработена от кристалит.
Продуктите са с високо качество и са произведени по най-новите екологични технологии.

  • Вместимост: 1100мл.
  • Цвят: Прозрачен.
  • Материал: Кристалит (оловен кристал 24% РЬО).

Бохемското стъкло, главно наричано Бохемия кристал е стъкло, произведено в районите на Бохемия и Силезия.

Той има вековна история на международно признание за високото си качество, изработка, красота и често иновативни дизайни.

Ръчно изрязани, гравирани, издухани и боядисани декоративни стъкларии.

В днешни дни освен кристално стъкло, заводите произвеждат екологично стъкло наричано още Crystaline или кристалин.

Това е вид материал, който се произвежда при специален процес без съдържание на олово.

Чистотата на материала, неговият блясък и прекрасен звън при наздравица е еквивалент за кристално стъкло с 24% оловен окис.

В колекцията ни от луксозни подаръци за дома най-силно изпъкват съдовете от Кристалит на чешката марка Bohemia. Наред с красиви сервизи от оловен кристал, ние ви предлагаме и голяма кана за вода от серията Куадро. С голямата си вместимост, красива форма и изящен релеф, тя ще бъде ценно притежание за собствениците на всеки изискан дом.

С какво са интересни съдовете от кристалин?

Думите "кристал" и "стъкло" се тълкуват по различен начин в различните държави. В повечето западни страни думата "кристал" показва наличие на олово. Съгласно регламентите на ЕС стъклените продукти, съдържащи под 4% олово, се определят като „стъкло“, над 10% - оловен „кристал“, а тези със съдържание на олово над 30% – „високооловен кристал“. В САЩ е различно: там е достатъчно в стъклото да има 1% олово и стъклото се нарича кристал.

В Чешката република терминът "кристал" се прилага за всяко изящно, висококачествено стъкло. Оловният кристал е със съдържание на оловен оксид над 24%. Съдържанието на олово омекотява стъклото, прави го по-лесно за рязане и гравиране. Освен това оловото увеличава масата и силата на пречупване на стъклото: лъчите, преминаващи през него, се оцветяват в цветовете на дъгата.

Стъклото, използвано за производство на различни фигури и луксозни сервизи, трябва да бъде възможно най-пластично, тоест, да съдържа до 49% олово. Друг нестандартен вариант е кристалът с по-малко от 24% олово, но с по-високо съдържание на бариев оксид, което осигурява високо качество на пречупване на светлината.

Разликата между стъклото и кристала е забележима дори за неопитното око: кристалният съд разпръсква отражения във всички цветове на дъгата в цялата стая. Колкото по-високо е съдържанието на олово, толкова по-ослепителен е блясъкът на чашата или каната от кристалин.

Чешките сервизи, произведени в областта Бохемия, са едни от най-търсените на европейския пазар. Заслужава си да подарите каната за вода от серията Кудро на специален човек за неговия дом. Подаръкът ви ще бъде приет много радушно и използван при всеки тържествен повод.

Сходни артикули
×
×
×
×
×
×
×
Пиши ни
Обади се